Ring til mig: 20 85 16 36

Eksamensangst

Når vi går til eksamen, må vi godt være nervøse. Vi har brug for den. Altså nervøsiteten. Den gør, at vi stepper op og samtidig viser nervøsiteten, at vi har noget på spil. Vi har brug for nervøsiteten, når vi skal præstere til eksamen. Den må dog ikke tage overhånd og blive til angst.

Du har måske oplevet søvnløshed op til eksamen, rysten, tørhed i munden, klappen går ned eller andet.
Jeg syntes selv, at det var frygteligt at gå til eksamen. Mest af alt havde jeg lyst til at flygte fra det hele. Det gjorde jeg ikke, men når jeg stod i eksamenssituationen, tog mine egne tanker over. Tanker som fortalte mig, at jeg ikke havde styr på det og ikke forstod noget af, hvad lærer og censor sagde til mig. Jeg kunne ikke tænke klart, når jeg stod der og mine egne tanker endte med at spænde ben for mig.

Min egen fortælling blev, at jeg ikke kunne finde ud af at gå til eksamen. Det resulterede i at jeg ikke altid gjorde så meget ud af at læse op til eksamen, for jeg vidste jo, hvordan det ville ende. Jeg fandt senere ud af, at det handler rigtig meget om min egen tilstand. Hvordan skal man sælge noget, hvis man starter med at fortælle, hvor dårligt det er?

Når jeg går til eksamen i dag, har jeg et mantra, jeg siger til mig selv. Det siger jeg hele tiden, så de dårlige tanker ikke får plads og derudover tænker jeg meget over min vejrtrækning.
Med meget få redskaber vil du kunne ændre din tilstand, når du går til eksamen, så du får en god oplevelse.